8 aрестувани след масовия бой и стрелбата в Петрич

Осем мъже са задържани при акцията на жандармерията в Петрич след масовия бой и стрелбата в ромската махала вчера, съобщиха от благоевградската полиция.
В понеделник вечерта в ромския квартал на Петрич се сбиха представители на две враждуващи фамилии. Причината била изстрелян фойерверк по време на сватба, който нанесъл щети на къща и автомобил.

Във вторник сутринта напрежението отново ескалира и се стигна до стрелбa, при която бяха ранени 12 души, сред които 15-годишно момче. Двама от пострадалите бяха настанени в болница.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Йордан Бакалов в Петрич бяха изпратени сили на жандармерията. В 16.30 ч. вчера жандармеристите започнаха проверки и обиски в ромската махала.

Иззети са два пистолета и пушка без необходимите разрешителни за носене и съхранение на оръжие, а осем души са били задържани с постановление на прокуратурата за 72 часа.

Сред тях е тарторът Сергей Методиев - Бизона, който е с девет присъди, предаде Дарик радио.

Повдигнати са им обвинения за едро хулиганство и за незаконно държане на оръжие и боеприпаси. От държавното обвинение съобщиха, че спрямо Методиев ще бъде поискана от съда налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

Общественият ред в квартала е възстановен и нощта е преминала спокойно. Сили на полицията и жандармеристи обаче остават и днес в ромската махала в Петрич.

Жандармерия бе изпратена и в Ихтиман, където също имаше сблъсъци между две ромски фамилии в понеделник вечер. От получените в сбиването рани 27-годишен мъж почина, а трима бяха настанени в болница.

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че за умишленото убийство на Велко Иванов от Ихтиман са повдигнати обвинения срещу двама мъже - Васил Миланов и Васил Атанасов. Други двама пък - Сашко Асенов и Васил Желязков са привлечени като обвиняеми за опит за умишлено убийство на Любомир Иванов.

Обвиняемите са задържани за 72 часа с прокурорско постановление.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура са образувани и четири досъдебни производства за държане на огнестрелно оръжие без разрешение, за подправяне или заличаване на идентификационен номер на лек автомобил, за съставяне или преправяне на неистински официални документи и за съхранение без разрешение дървен материал.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини