ГЕРБ заговори за разделяне на МИЕ

Институционални реформи - отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма, обединяване на НАП и Агенция "Митници", финансова децентрализация на общините, външна оценка на българските университети.

Това са част от акцентите на управленската програма на ГЕРБ. Тя беше представена днес пред медиите от експерти на партията в отделните сектори.

Стратегически приоритети за страната по думите на Томислав Дончев са усилията за подобряване на демографската картина, гарантирането на международната сигурност на страната и запазване на геополитическа й ориентация, адекватно участие на България в променящия се ЕС, развитие на дигитална икономика, основана на знанието и иновациите, информира БТА.

„През последната година България загуби възможности, посока, доверие, а най-вече време за работа, за градеж”, заяви Томислав Дончев. Той добави, че 7 години след членството на България в ЕС страната все още има нужда от модернизация, информира "Фокус".

Като основни стратегически цели Дончев посочи усилията за подобряване на демографската картина, гарантиране на международната сигурност на страната и запазване на геополитическата ориентация.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини