Сменят шефа на горите

Рокада в Изпълнителната агенция по горите готви служебното правителство. Григор Гогов, който е шеф на ИАГ, ще бъде сменен, съобщи новият ресорен зам.-министър на земеделието Георги Костов. Причината за смяната е в публикации в медиите и констатации за занижен контрол в горите, уточни Костов. Той, както и колежката му Марина Бракалова, която ще отговаря за европарите за земеделие, бяха представени официално от земеделския министър Васил Грудев. Основната задача, с която ще се заеме Георги Костов като зам.-министър, е разширяването на обхвата на така наречените защитни гори. Тяхната роля е ограничаване вредното въздействие на водите, което в момента е актуална тема пред страната, каза Костов. Темата за горите не е нова за него. Той беше шеф на ресорната агенция и зам.-министър по времето на кабинета на Бойко Борисов.

След това бе шеф на Селскостопанската академия и преподавател в Лесотехническия университет. Костов е доказан експерт, уважаван от хората в бранша. Същото може да се каже и за дясната ръка на Васил Грудев в областта на европарите Марина Бракалова, която беше шеф на Българската хранителна банка и помогна тази благотворителна инициатива да набере сила. Има и богат опит в работата с международни организации и е експерт в областта на разработването на стратегии за интегрирано регионално развитие и европейската селска мрежа. Бракалова посочи, че изключителен приоритет в работата й като зам.-министър ще бъде ускоряване на прилагане на новата Програма за развитие на селските райони.

Ръководството на Държавен фонд "Земеделие" засега няма да бъде променяно, стана ясно от изказването на аграрния министър Васил Грудев при представянето на екипа му. Според него на дневен ред във фонда има страшно много работа и една смяна не би била от полза точно в този момент.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини