Прокуратурата се захваща с Фонд "Земеделие"

Прокуратурата ще получи доклада за състоянието на Държавен фонд "Земеделие". Това каза министърът на земеделието и храните проф.  Димитър Греков (на снимката) след проведеното заседание на УС на ДФЗ, предаде „Фокус”.

Греков обясни, че с негова заповед  е направен цялостен доклад на състоянието на фонда. „3593 документа,  които бяха открити в стаята на директора и заместник-директора на ДФЗ”,  обясни Греков по отношение на доклада. „В цялостен доклад са описани  всички нарушения, които са открити от експертите”, заяви той.

„Взехме решение този доклад да бъде подаден на прокуратурата за  установяване на тези нарушени. Прокуратурата ще се занимава с този  доклад подробно”, каза още проф. Димитър Греков.

Скандалът с Фонд "Земеделие" се разгоря преди седмици. Вече бившото ръководство на Фонда и аграрният министър Греков се засипаха с взаимни обвинения за злоупотреби и оказване на натиск. В крайна сметка изпълнителният директор Мирослав Николов и заместничката му и половинка в живота Виолета Александрова бяха освободени.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини