Новият електромобил Tesla ще струва $35,000

Елън Мъск, основател и генерален директор на компанията Tesla Motors, разкри някои детайли за следващото поколение електромобили Tesla, които ще се появят на пазара през 2017 година. Новият електрически автомобил ще се нарича Tesla Model 3 и ще се продава при цена 30,000 паунда или 35,000 американски долара.

Първоначално Мъск е искал да нарече новата серия автомобили Tesla Model Е, но Ford спечелили делото и имат правото да ползват това име.

Третото поколение на тези електромобили ще бъде представено през 2016 година, а продажбите ще започнат през 2017 година. Новите машини няма да са базирани на предишните модели Model S и Model X, а ше бъдат разработени от нулата.

Благодарение на намаления с 30% размер, автомобилите  Tesla Model 3 ще консумират по-малко електрическа енергия и капацитетът на акумулаторната батерия ще позволи постигането на по-голям пробег. Според Елън Мъск, гарантираното разстояние с едно зареждане ще достигне 200 мили или 360 километра. За "гарантирано разстояние" се счита пробегът, който автомобилът може да извърши без специални икономии на енергия.

Мъск съобщи още и за работата върху нов акумулатор за Tesla Roadster, благодарение на който разстоянието, което може да бъде покрито с едно зареждане ще достигне 640 километра или приблизително от Лос Анджелис до Сан Франциско.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини