Трагедията във Варна и Добрич ни показа, че няма гражданска защита, а гражданска самозащита

Последните трагични дни показаха, че не можем да говорим за гражданска защита, а за гражданска самозащита. Специализираните органи, за които плащаме отсъстват. Така бе и с някои от общините. Това каза председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон във връзка с трагичните събития във Варна и Добрич през изминалите дни.

„Някои кметове, като този на Варна, прекараха времето си пред ТВ камерите, а не в щабовете. В неделя имаше стотици доброволци и никой в общината не се сети, че и те имат нужда от храна. Двама припаднаха. Същият този кмет раздаде стотици кебапчета и бурета с бира на ромския квартал в едно варненско село (Житница) по време на изборите, но… това бе в името на партията му. Това е. Ако тези доброволци не бяха с лопати, а бяха пред урните на опашка, никой нямаше да ги забрави”, каза още Мария Капон.

„Мразя такава политика. Горда съм със състраданието и позитивната енергия на тези млади хора. Заради тях си струва и вярвам, че ще успеем да променим България”, допълни тя.

Според Мария Капон ГЕРБ трябва да кажат по чия прищявка Гражданска защита бе свряна в пожарната, а БСП и ДПС да кажат по чия сметка се правеха, че не виждат кой сече в гората над Аспарухово?

„Тази изминала седмица бе уникален тест за обществото и медиите, за да ни покаже кое е важното – съдбата на парите ни или природата и живота на сънародниците ни? Време е да се усетим и да спрем алчността и безумието по нашите земи”, допълни още председателят на ЕНП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини