Кутев: Пеевски искал да е вицепремиер и вътрешен министър

Делян Пеевски е имал амбиции да стане вътрешен министър и вицепремиер, а постът "шеф на ДАНС" е бил резервен вариант, обяви Антон Кутев от БСП.
На въпрос какво се случва между депутата от ДПС и банкера Цветан Василев, както и дали БСП "бере горчивите плодове на този разрив", депутатът обясни пред Нова телевизия: "Ние берем горчивите плодове на самото съществуване на Пеевски".

"Опитаха се да съборят една банка. Някой се опитва да събори и друга банка, доколкото усещам. Някой се опитва да събори и валутния борд и банковата система", коментира още той.Според него ДАНС и прокуратурата трябва да видят кой стои зад това.Преди време Делян Пеевски обяви, че разривът с Цветан Василев тръгнал, защото Пеевски отказал да го подкрепи за премиер.

Кутев коментира, че за него е напълно безспорно, че избори ще има и те ще бъдат в рамките на посочения от президента срок – 28 септември-12 октомври.
По думите му важно е преходът към изборите да бъде цивилизован.

"Щом Борисов дава зор, няма нищо лошо това да бъде в края на септември", добави депутатът.

Вчера президентът призова политиците да си спазват обещанията за датите на изборите.

По повод думите на PR експерта Нидал Алгафари, че лидерите на партии трябва да си преглътнат егото и Станишев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да си подадат ръка, Кутев заяви, че ако това е така, няма смисъл от избори:

"Ако си подават ръка, отиваме към някаква коалиция. За мен това е абсурдно и е абсолютно невъзможно".
Според него, ако политиците искат да вдигнат хората на протест с цялата му сила, начинът е да се коалират БСП и ГЕРБ.

Кутев не отрече, че има напрежение в редиците на БСП.

Според него Сергей Станишев има много недостатъци, но "да имаш редкия шанс да имаш човек, който да е член на ПЕС, е огромен".
"Факторите за публичното сриване на авторитета на Станишев идват и отвътре, и отвън на БСП. Сергей прави грешки, но той е възможност за България, защото позициите, които заема, са нещо, което може да ни бъде полезно", поясни той.
Кутев коментира и евентуалните лица, които могат да заемат поста на Станишев като председател на партията, като не изключи възможността това да бъде Михаил Миков.
Сред него той е човек с една от най-сериозните биографии – бил е вътрешен министър, председател на Народното събрание, "човек, който има заден план, не е еднопланов".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини