Как да поддържате красив педикюр?

Случвало ли ви се е да дадете значителна сума в салона за красота за красивия си педикюр, но след като се приберете у дома да откриете, че творението е безвъзвратно опорочено? Често се случва подобен фал, особено през лятото, когато изкарвате толкова време навън. За да си спестите време и пари, може да следвате лесните съвети, които подбрахме за поддържането на педикюра през лятото винаги свеж.

1. Правете го бавно.

Знаете ли, че понякога, за да изсъхне качествено лакът за нокти, може да отнеме време между 12 и 24 часа? За да сте максимално спокойна и сигурна в крайния резултат, трябва да се поглезите. Не правете педикюра си в промеждутъка между две срещи, а отделете половин ден за това. След това трябва да предвидите и една нощ, в която да не обувате обувки. Едва след този период може да пъхнете изящните си крака в токчета. Това вече е гарантирано удоволствие от издръжливостта на педикюра ви.

2. Избягвайте горещите душове в 12 часовия период след процедурата.

Топлината може да се отрази на качеството на лака – избягвайте термо-йога, гореща вана и сауна. Друга опасна зона за педикюра ви е басейнът. Комбинацията от хлор и вода може да наруши покритието на лака, а рискът от случайно остъргване на ръба на нокътя ви е голям.

3. Ходете боса.

В името на перфектно изглеждащите си нокти, имате право самата вие да изглеждате нелепо. Ако не сте предвидили за след педикюра специални отворени обувки, може спокойно да си тръгнете с тези за еднократна употреба. Заслужава си в името на перфектния резултат.

4. Използвайте „пресен“ лак.

Стандартната процедура е да смесвате лаковете с лакочистители, за да възстановите тяхната текстура. Но това може да доведе до значително отслабване на издръжливостта им. Ако не сте сигурна в лаковете за нокти, с които работи маникюристката в салона, донесете си свой.

5. Повторете лака два дни след нанасянето.

Средният пласт на нанесения лак започва да се износва след около 48 часа. Ще знаете къде точно трябва да повторите по-старателно, след като забележите избледнелите участъци или наранените места по повърхността.

6. Гел-формула?

Ако ползвате гел-педикюр с изпичане, може да забравите за всичко, което сте прочели дотук. UV светлината напълно финализира един качествен резултат, втвърден лак, който трудно избледнява и не се наранява. Освен това издържа около три седмици.

7. Глезете кожата си.

Разбира се, един красив педикюр не включва само добре направени нокти, но и нежна кожа на пръстите и петите. Не забравяйте редовно да полагате грижи у дома, за да поддържате кожата си бебешка – почиствайте, полирайте, редовно използвайте пемза под душа, за да премахнете мъртвата кожа, масажирайте кутикулата си с масажно олио веднъж на ден.

Източник: http://www.tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини