Станишев възмутен, че му приписват имение в Швейцария

Сергей Станишев отрече разпространена в медии информация, че притежава 18 дка в Северна Швейцария.
По-рано днес няколко сайта и водещата в Нова тв Люба Кулезич разпространиха информация, че семейство Станишеви имат имение от 18 дка в Северна Швейцария. Тя обяви по-късно, че й се е обадила Моника Станишева да отрече информацията. Журналистката се извини в ефир.

По-късно пресцентърът на БСП разпространи изявление на лидера на партията Сергей Станишев, който е изумен от "тиражираната откровена и долна лъжа в някои медии".

"Това още веднъж доказва, че част от журналистиката в България е загубила основен смисъл, а именно да информира обективно и безпристрастно обществото за действителността такава, каквато е. Премълчавал съм много неистини, които бяха разпространявани по мой и на семейството ми адрес, но този път всяка граница е премината", отсече Станишев.

Той изтъкна, че не оспорва факта, че всеки човек има правото на своя политическа ориентация, но не приема тя да бъде отправна точка и оправдание за манипулация и тотална подмяна на истината.

"Когато слуховете започнат да бъдат налагани като истина, значи, че сме изгубили нормалността", посочи Станишев.

Той попита каква е мисията на онези журналисти, които налагат лъжата за истина и издигат без съвест в култ клеветата.

Станишев подчерта в съобщение до медиите, че като всеки гражданин, баща и съпруг ще пази и отстоява достойнството на семейството си.

"Категорично държа тези медии, които тиражираха поредната гнусна лъжа за мен и семейството ми, да я опровергаят по същия шумен начин, по който я налагаха. В противен случай ще дадат отговор пред съда", заяви още Станишев.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини