Скайп ще превежда на живо от 40 езика

На 40 езика ще може да превежда скайп в реално време, съобщи Би Би Си. Опцията ще бъде въведена до края на годината, уточняват от компанията. Един от езиците е български.

Скайп е безплатна услуга за интернет потребителите, с която те могат да обменят мигновено съобщения - както гласови, така и видеоразговори. Програмата се ползва от близо 300 млн. души месечно по цял свят.

Новата функция, наречена скайп преводач, ще бъде достъпна за потребителите на операционата система “Уиндоус”, и то само “Уиндоус 8”, поясняват от “Майкрософт”, която е собственик на скайп. Разработването на програмата отнело повече от 10 години на изследвания и значителни инвестиции. Транслейтърът може да превежда в реално време думи в текстов формат.

Нововъведението бе представено от главния изпълнителен директор на “Майкрософт” Сатя Надела. По време на демонстрация бе направен симултанен превод на разговор по скайп между двама служители на английски и немски език.

“Искаме да сме сигурни, че всеки ще може да комуникира с всеки без езикови бариери”, заяви Надела. Не се уточнява дали тази услуга ще се предоставя безплатно, или срещу такса.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини