Кметът на Черноочене Айдън Осман дари с раници бъдещите първолаци

Възпитаниците на Целодневна детска градина „Първи юни“ в с. Комунига, ЦДГ „Слънце“ в с. Габрово и ЦДГ „Щастие“ в с. Даскалово събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството, посветено на 1 юни – Международния ден на детето и изпращане на подготвителните групи в първи клас. Малките рецитираха стихотворения, играха танци, и пяха песни. Празникът премина при много емоции и настроение. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман говори за ролята на детските градини във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие.„Трудът, който полагат учителските колективи е много голяма”, отбеляза Айдън Осман
Директорът на трите детски градини Мукаттес Мехмедова благодари на ръководството на Община Черноочене за оказаното съдействие и пожела успех на бъдещите първокласници, които от следващата година ще прекрачат прага на училището.
Раници получават 78 бъдещи първокласници, завършващи последна група на детските градини в селата Даскалово, Габрово, Лясково, Черноочене, Комунига, Паничково, Минзухар и Житница. Подаръците са осигурени от Община Черноочене.
На всички останали деца в градините се раздават раздадени лакомства. Дарението е част от проявите, посветени на 1 юни – Международния ден на детето и изпращане на подготвителните групи в първи клас.
Общо 294 деца се възпитават в детските градини на територията на община Черноочене.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини