Станишев: Не бързайте с предсрочни избори наесен

Не бързайте с предсрочни избори наесен, така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на въпроса дали е възможно да има парламентарен вот след лятото.
Утре нали има вот на недоверие, предстои да видим доверието на парламента в правителството, каза той пред журналисти в кулоарите на парламента, предаде БТА.

До момента Станишев и лидерът на ДПС Лютви Местан не са се срещали, за да обсъждат промени в кабинета. Това щяло да стане, след като всяка от партиите анализира резултатите от вота, причините за него, кое е добро за България и за политиката, която политическата сила отстоява, обясни лидерът на БСП.

"Важно е да се направят правилният анализ и правилните изводи от резултатите, никой не бива да ги подценява, никой не бива да ги надценява", добави Станишев, попитан колко още може да остане кабинетът "Орешарски" на власт, предвид намаляващата подкрепа за него.

Местан по-рано разкри, в това Народно събрание, независимо колко дълъг ще е мандатът му, ДПС няма да подкрепи друг премиер освен Пламен Орешарски.

Лидерът на БСП уточни още, че все още не е разговарял и с президента Росен Плевнелиев.

Колко ще бъде дълъг животът на това правителство, ще се реши в парламента, коментира междувременно пред медиите вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Имахме съвсем нормално заседание на Министерски съвет. Бъдещето на кабинета не е дискутирано”, добави той.

Вицепремиерът подчерта, че никога не се е притеснявал за своето място, защото постът никога не е бил негова цел.

Самият Пламен Орешарски вчера каза, че детската му мечта не е да бъде премиер и ще говори за бъдещото на кабинета, след като се консултира с БСП и ДПС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини