ДАНС и специализирана прокуратура претърсват митницата в Свиленград (обновена)

Заместник-директорът на митницата в Свиленград Георги Георгиев е бил задържан при съвместна операция на ДАНС и прокуратурата. Според първоначалната информация на "Хоризонт" в дома на Георгиев е намерен около килограм и половина хероин.

Говорителят на Mитница Свиленград Диана Маркова нито потвърди, нито отрече информацията за ареста. По нейните думи днес Костадинов не е бил на работа и в момента няма информация за проведената от ДАНС акция.

Шефът на хасковскoто подразделение на Агенцията за национална сигурност Павел Несторов твърди, че не е запознат с разработката срещу митническия началник.

В късния следобед от прокуратурата съобщиха, че операцията на ДАНС и прокуратурата е по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества - престъпление  по чл. 354а, ал.2 т.1 от НК. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства, се казва още в съобщението.

В служебен автомобил на митницата модел „Форд Фокус", управляван и ползван от Георгиев, са били открити и иззети около 1,5 кг. вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин.

Към момента се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения на митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени 2 бр. старинни сребърни монети.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини