Като на кино: Убиец избяга от затвора

Николай Николов-Шатката (левият) е с присъда за убийството на пернишкия наркодилър Хайо

 Двама лишени от свобода от Централния затвор в София са избягали, след като са прокопали тунел, съобщи МВР. Единият от тях е убиецът на Хайо.

Единият от бегълците е български гражданин, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство. Другият е гватемалският гражданин, подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. Мъжете са избягали от затвора на 30 април вечерта.

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода. Смята се, че двамата са успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали са дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат.

Издирват съучастници в прокопаването на тунела, полицията е на крак, блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция, допълва „24 часа".

Избягалият българин е Николай Николов - Шатката. Той е в затвора за убийството на Николай Христов-Хайо и стана известен със съгласието си, заедно с килъра Сиси, да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, отговорни за смъртта на бащата на Райко Кръвта.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини