Северноатлантическа пролет довяха хасковлии във Военния клуб в Кърджали

Ани Иванова и Стефан Милев

Северноатлантическа пролет довя хасковската вокална група „Лотос бял” във Военния клуб в Кърджали. ”Лотос бял”  е създаден към Воненен клуб-Хасково и набляга на старите градски песни. Съставът има национална известност, благодарение на ръководителя и акордеонист Стефан Милев.

  Гостите бяха посрещнати с пита. Те самите донесоха като дар пити с надписи „Лотос” и „Еделвайс”.

  Два бяха съставите, които се надсвирваха в празничната вечер посветена на пролетта, но и на десетгодишнината от влизането на страната ни в НАТО. Освен „лотосите” свириха и пяха техните домакини от ансамбъла към военния клуб- „Еделвайс”.

  При откриването на празненството началникът на Военни клуб в Кърджали Ани Иванова подчерта, че тайната на музиката е там, където свършват думите.

  „Еделвайс” започнаха с „Ти си чудна като пролет” . Никола Радиков пя руски романси. На годишнината от натовската ни принадлежност бе посветена песента „Йовано ,Йованке”. Гостите предизвикаха бурни аплодисменти с песните „Засмяна пролет” , ”Приказен валс”, ”Звън,камбанен звън” и авторски композиции на Стефан Милев. Милев бе посветил специална песен за домакините от „Еделвайс”.

  „Не можем друго да очакваме при толкова интелигентни изпълнители”, възкликна жена от публиката.

  Актрисата Цонка Дочева представи вълшебно слово, посветено на пролетта. Тя е член на спортно-интелектуалния клуб „Ахридос” към Съюза на ветераните от войните в Кърджали.От клуба отправиха специално приветствие към гостите.

  Вечерта завърши с хора и здрав купон.

Георги Кулов

Посрещането
Еделвайс
Лотос бял
Надпяване
Стефан Милев
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини