Хасан Азис: Изтласкваме се от дъното, няма да товарим кърджалийци с данъци

Хасан Азис представя новия бюджет

В проектобюджета за 2014 г. на община Кърджали не е предвидено увеличение на данъчните тежести на нашите съграждани. Налозите и таксите остават на равнището от преди 6 години. Това заяви пред журналисти кметът на Кърджали Хасан Азис. Той посочи ,че бюджетът за тази година ще бъде 36 913 000 лева. Това е бюджет на рестарта след четири години стагнация заради бившето правителство, подлчерта градоначалникът. Той посочи с диаграми как в период от четири години драстично се е свила инвестиционната програма на общината и как са нарастнали задълженията й. Държавното финансиране е било нищожно,общината се е налагало да разчита на собствените си приходи. Тази година имаме бюджет на изтласкването. Планираните капиталови разходи ще са 10 млн.лева. Още 52 млн.лева ще постъпят по проекта за водния цикъл. Така парите за инфраструктура ще бъдат 1,5 пъти повече от стойността на бюдгжета, обясни кметът.

Той каза също, че започва спешни действия по събирането на 8 млн.лева, които фирми и граждани дължат на общината. От тьх 1,173 млн.са за данък „сгради“, 1,320 за данък за МПС и 5,669 млн.за такса „смет“. Пращаме известия на длъжниците. Ако разчитат на 5 годишния давностен период ще заведем дела, врече се градоначалникът.

Според Хасан Азис дупката в бюджета реално е 5 млн.лева и лесно може да бъде стопена. Миналата година сме разплатили 1,9 млн.стари задължения. Очакваме това да стане и тази година,подчерта градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини