Лична лекарка отказва прегледи и направления

Жителите на село Вакарел скочиха срещу местното джи пи, което отказва прегледи и направления, съобщава Нова телевизия. Срещу доктор Виктория Чобанова, секретар на Националното дружество на общопрактикуващите лекари, вече е започната и подписка, която е събрала 500 души.

Търпението на хората преляло, след като лекарката връща и отказва преглед на 82-годишна жена. Повече от месец Десислава се опитва да заведе възрастната си баба на лекар. Жената има проблеми със сърцето. Младото момиче е силно възмутено, тъй като получава направление след 3 часа и половина чакане, при положение, че това се води спешен случай.

Търпението й преляло след безучастността на д-р Чобанова, докато от окото на баба й тече кръв. След хилядите премеждия баба Иванка е прегледана от специалист, но става ясно, че са необходими допълнителни изследвания.

Когато Десислава се връща за направление от личния лекар, по ирония на съдбата то отново й е отказано. Това подтиква внучката да пусне подписка във Вакарел д-р Чобанова да бъде сменена.

"С изричната уговорка, че не слагаме всички лекари под общ знаменател, се обърнахме към здравното министерство, здравната каса и етичната комисия към Лекарския съюз. Това са трите институции, които могат да отговорят на въпросите ни по този казус. До днес отговор нямаме”, възмущава се Десислава.

Източник: http://pik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини