Свидетел: Дупка на пистата уби скиора в Банско

46-годишният Атанас Александров, който загина в неделя в Банско, е попаднал в дупка на пистата. Това твърди Ваня Везенкова, която е била свидетел на инцидента.
Александров, който е един от най-големите зедемелски производители в Павликени, е бил в Банско на ски-ваканция със семейството си. 

От полицията съобщиха, че при спускане, мъжът е паднал и ударил главата си в оръдие за изкуствен сняг. Той е бил с каска, но е получил черепно-мозъчна травма и въпреки усилията на спасителните екипи е починал.

Свитеделка на инцидента обаче твърди, че Атанас Александров е попаднал в дупка на пистата, което е станало причина за смъртта му.

Ваня Везенкова разказва, че се е возила на лифта за пистата под Платото в неделя сутринта около 10.30 ч. и посочва: 

Аз бях, може би, единственият свидетел на случката в момента, в който се случи. Мисля, че семейството на починалия заслужава истината, както и всички граждани", предаде "Фокус"

Докато се возила на лифта, Везенкова е видяла мъж, който се спуска по пистата. 

"Видях как се движеше в една посока с вятъра, в следващата секунда той падна в една от дупките около стълбовете на съоръженията за сняг и се заби в стълба.

Извика силно, след което всичко утихна и не се чу повече нищо, нито човекът мърдаше. Ние с жената на лифта се паникьосахме и започнахме да крещим, защото отгоре идваха скиори, които не виждаха човека, паднал в дупката, а го заобикаляха. Дупката беше поне метър дълбока и човекът буквално си потъна в нея
", разказва свидетелката.

След като слязла от лифта, Ваня Везенкова сигнализирала персонала на съоръжението за случилото се и бил повикан спасителен екип. 

"Разказах за станалото на приятелите си, които ме чакаха и помолих един от тях - Емил Панделов да отиде до мястото на инцидента, защото никой от скиорите не вижда къде е паднал мъжът. Приятелят ми тръгна веднага към инцидента и ми разказа как е намерил човека прегънат на две в дупката, а цялото му лице е било в кръв от удара", пише още жената.

Тя твърди, че само един час след инцидента, служители от фирма „Юлен” са започнали да обезопасяват всички съоръжения и да "запълват дупките около тях”. 

Любителски видеоклип пък е публикуван в интернет и показва как е била запълвана дупката на пистата. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини