Лейди Гага щастлива, вече не е забранена в Китай

Лейди Гага е на седмото небе от щастие, след като един от най-големите пазари - този в Китай, стана достъпен за новия й албум. В продължение на три години песните й бяха забранени в страната, съобщи РИА "Новости", като се позова на в. "Саут Чайна морнинг хералд".

"Толкова съм радостна! Китайското правителство разреши да пусне целия албум "Artpop" в Китай!", възкликна певицата в Twitter. Тя се надява в близко бъдеще да може да изнесе концерти в страната.

Със сигурност падането на ембаргото ще донесе допълнително не малко приходи за Гага. Нейният трети албум "Artpop" преди два месеца оглави чарта в САЩ, но отзивите за него са противоречиви, а продажбите са под очакваните.

През 2011 г. Министерството на културата на Китай състави списък със 100 песни, които, според цензорите, са вулгарни и могат да нанесат вреда на националната култура на държавата, припомня БТА. В него попаднаха 6 композиции на Лейди Гага от албума Born This Way.

От цензурата пострадаха още Кейти Пери и Бионсе.

Въпреки че в Китай няма да бъдат променени текстовете на песните от новия албум на Лейди Гага, версията на обложката ще е малко по-различна. На оригиналната изпълнителката седи гола, а пред нея има синя топка с надпис Artpop. Във версията, която ще се продава на територията на Китай, Лейди Гага е с черен чорапогащник, а топката е уголемена, за да прикрие голото тяло на изпълнителката.

Освен това названието на песента Sexxx Dreams в китайската версия е заменено с "X Dreams".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини