Хасковлии искат Григор Димитров за почетен гражданин

д-р Динков подкрепя идеята Григор Димитров-почетен гражданин на Хасково

Подписка за обявяването на Григор Димитров за почетен гражданин започва в Хасково. След историческите му победи през последните два дни, феновете в родния му град буквално изпаднаха в екстаз и заляха интернет с местна гордост.

Под всеки текст, в който присъства името на Гришо, коментарите са: „Браво, Гриша! Ти си радост за Хасково и гордост за България“ и стигат до: Израстваш постоянно, продължавай в същия дух! Кмете, какво чакаме? Трябва да стане първи в света ли, че да му се отдаде някаква почит в тоя град? По един билборд с Гришо на входовете на града веднага!“

Така хасковлии напомнят на местната власт, че е крайно време да отдадат заслуженото на младия спортист.

Преди години, когато Григор спечели юношеския „Уимбълдън“ по инициатива на журналистите от в-к “Новинар Юг“ беше събрана подписка с предложение 17-годишният тогава спортист да бъде почетен от града си, местната власт отхвърли инициативата под претекст, че е твърде млад.

Шест години по-късно обаче хасковлии са категорични: Гришо -почетен на Хасково!

Сред хората, които подкрепят инициативата, е и ветеринарният лекар Стефан Динков. Според него на фона на всички неуспехи - и икономически, и политически, които ни преследват като общество, младият Григор Димитров ни дава поводи за радост и гордост като негови съграждани. „Макар и млад, Григор Димитров вече направи много, за да бъде почетен от родния си град.“ Според д-р Динков идеята на входа и изхода на Хасково да има снимки с лика му и под тях надпис “Хасково- градът на Григор Димитров“, никак не е пресилена. „Всички градове, от които са излезли значими личности, се рекламират чрез тях, защото тези хора са носители на духа и са лицето на своя град“, казва д-р Динков. Според него съвсем естествено е именно гражданите на Хасково да подемат инициативата за присъждането на почетното звание на Григор Димитров. Затова призовава хасковлии да подкрепят подписка с искането това да стане факт и е убеден, че тя ще е успешна по римското правило: Глас народен, глас Божи.

 

Анкета - Одобрявате ли идеята Григор Димитров да стане почетен гражданин на Хасково

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини