Две жени натровени от кекс с дрога

„Развеселен" с хашиш кекс прати две жени в реанимация на благоевградската болница. В Спешно – приемно отделение първа към 19,00 часа в сряда е постъпила 50-годишната Анка К., тя се оплакала, че е получила хранително натравяне.

Жената чисти помещение в благоевградски хотел, където хапнала кекс. Половин час по-късно е приета и 29-годишната рецепционистка Райна Илиева, която имала същите оплаквания. Двете са настанени за лечение в реанимация. За случая е уведомена и Районна прокуратура - Благоевград. По непотвърдена информация са взети проби от пациентките, установено е, че в сладкиша е имало хашиш. Близките на Анка се съмнявали още в началото, че в кекса е имало някаква дрога. „Най-вероятно става въпрос за „весели" кексчета. Поне симптомите на двете жени говорят за това – объркани, неадекватни действия, неразположени. Има и вариант да е хранително натравяне", каза в четвъртък шефът на МБАЛ – Благоевград д-р Владимир Пандев. Той увери, че двете жени са стабилизирани и са добре, но остават под лекарско наблюдение. До обяд обаче нямаше подаден сигнал за инцидента нито в Агенцията по безопасност на храните, нито в Регионалната здравна инспекция. Стана ясно, че сладкишът е бил оставен във фоайето на хотела, на маса пред рецепция от 21-годишния син на собствениците.

„Не знам нищо за кекса. Синът ни Любомир нищо не казва, той в сряда замина за Петрич и още не се е върнал. Нямам представа откъде го е купил или някой му го е дал. Но той го е оставил на масата. Много съм притеснена, за първи път ми се случва такова нещо. Обадих се на Рени, по-късно ще отида до реанимация, дано ме пуснат да ги видя", каза собственичката Силвия Левунлиева.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини