Извънредно положение на Сардиния заради жестокото време

Италианското правителство взе решение да обяви извънредно положение на остров Сардиния. Причината са свирепите наводнения, които доведоха до смъртта на 17 души, предаде Агенция "Фокус".

Премиерът на Италия Енрико Лета определи като национална трагедия ситуацията на острова, където вече са евакуирани стотици хора, а един се смята за безследно изчезнал.

С най-тежки последствия от наводненията, предизвикани от циклона „Клеопатра", е разположеният в североизточната част на острова град Олбрия, както и неговите предградия.

Три са жертвите в предградие на Олбия, след като техният автомобил е бил премазан от останките на срутил се мост. Телата на други двама загинали са открити в автомобил, пометен от водата на улица в същия град.

Сред жертвите има и полицай по време на спасителна акция. Съпровождаща линейка полицейска кола, в който са се возили четирима души, е бил отнесен от бушуващата вода. Един от полицаите е загинал, а останалите трима са успели да се измъкнат от потъващия автомобил.

Функциите на летището в административния център на острова Каляри са нарушени. В някои райони на острова е нарушено автомобилното и железопътното движение. На места е прекъснато електроснабдяването.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини