Христо Стоичков връчи купа на футболист от „Слънце“

Ангел Петров получи кулата от Христо Стоичков

Състезателят на хасковския спортен клуб „Слънце“ Ангел Петров бе награден от Асоциацията на българските футболити заедно с още 23 деца от различни региони в страната като победители в програмата „Децата и футбола“. Инициативата се провежда в партньорство с Кока кола и БФС.

Младият хасковския защитник с треньор Иво Конгалов бе награден с купа лично от най-успешният български футболист Христо Стоичков, който е и носител на „златната топка“. В церемонията по награждаването се включиха още други знаменитости като Станислав Ангелов и Владимир Гаджев от „Левски“, играчите на ЦСКА Емил Гъргоров, Тодор Янчев и Валентин Илиев, както и бившият национал Бончо Генчев, който в момента е шеф на „Локомотив“ (Горна Оряховица). Всички таланти получиха купи и предметни награди.

Младият хасковлия тренира футбол вече близо 6 години. Той е отличен от Хасковска област при турнир в зала „Спартак“. Идеята на програмата е да се привлекат към футбола повече млади таланти.

„Ангел е голям боец, целеустремен и всеотдаен футболист. Тези му качества допринесоха за награда“, коментира тренцорът му Иво Конгалов. Той добави, че от тази есен младият талант вече играе в отбора на „Хасково 2009“ при децата в подготвителната група.

„Искам да поздравя всички участници. Благодаря на Дончо Донев и Георги Бойчев, на Асоциацията на българските футболисти за това, че повече от 15 години поддържат жива тази инициатива. Приех да дойда, защото винаги си спомням откъде сме тръгнали и откъде сме минали. И независимо кой къде е от нас, ние няма да спрем да ги подкрепяме“, заяви Стоичков по повод церемонията за момчетата, родени през 2001-а. Той се обърна към тях с думите: „Дай Боже много от вас да стигнат до най-големите върхове в бългаския футбол“.

Анета Кутелова

Младия талант с Христо Стоичков и Иво Конгалов

Младите футболисти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини