Apple губи позиции, но продължава да е лидер при таблетите

През третото тримесечие на годината според данни на IDC пазарният дял на Apple при таблетите, изчислен на база доставки, е спаднал с 11%, но засега iPad продължава да е най-популярният таблет. Загубата на позиции се дължи на ръст в доставките основно при Samsung, но и като цяло при производителите на таблети с Android.

От агенцията уточняват, че Apple са единствената компания, която съобщава точни цифри за продажбите към крайни клиенти, което прави изчисляването на пазарните дялове по-трудно, особено имайки предвид, че много производители доставят устройства до дистрибутори, след което ги изтеглят или ги унищожават, ако не са продадени.

През третото тримесечие на годината според данните на IDC, Samsung са увеличили доставките на таблети повече от два пъти, достигайки до 9,7 милиона броя. Компанията заема второ място на пазара веднага след Apple. Пазарният дял на корейската компания е 20,4%, което е сериозно увеличение в сравнение с предишното тримесечие, когато имаше 12,4%.

Asus са на трето място с 3,5 милиона доставени таблета, което е с над 50% повече, отколкото година по-рано. Най-голямо увеличение на доставките отчитат Lenovo - четири пъти на годишна база, а пазарният дял на компанията е скочил от 1,1% на 4,8%. Доставките на таблети с марката на Lenovo за третото тримесечие са около 2,3 милиона. На пето място са Acer с 1,2 милиона доставени таблета и 2,5% пазарен дял.

Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини