Божинов забранил да се говори за него в ”Горещо”

Страстите около предстоящия брой на предаването "Горещо", в което Венета Райкова е взела интервю от набедената за любовница на Валери Божинов Моника Валериева, се нажежиха.

От продуцентската компания на предаването разпространиха писмо до медиите, в което споделят, че Валери Божинов е направил опит да забрани на Венета Райкова да излъчи интервюто. "Едро момче с дебели златни ланци донесе “на ръка” в офиса на предаването ни запечатан плик. Беше странен “куриер”. Такъв идваше за пръв път. В плика имаше писмо. Странно писмо. Такова получавахме за пръв път. В резюме – в нотариално заверен текст Валери Божинов (футболист) забранява да се споменава името му и да се говори за него в предаването “Горещо” - споделят от "Телеман".

В писмото Божинов пише: "Узнах, че в подготвеното за излъчване предаване се използва моето име и се съдържат кадри с моя образ, както и се твърдят факти, които засягат пряко личния и интимния ми живот и семейните ми отношения. С настоящето писмо ви уведомявам за ИЗРИЧНОТО СИ НЕСЪГЛАСИЕ моето име и образ да бъдат използвани във връзка с предаването, в това, както и във всяко следващо предаване. Считам това за мое конституционно право, установено в чл. 32 от Конституцията на РБ и чл. 8 от Европейската конвенция за правата на човека, съгласно които личният живот на гражданите е неприкосновен и всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателството върху неговата чест, достойнство и добро име."

По-нататък в писмото Божинов споменава, че несъобразяването на предаването с неговото изрично изразено несъгласие ще го принуди да търси правата си по съдебен път.

"Уважаеми колеги, за последните 20 години много неща са спорни. Но свободата на изразяване, свободата да питаш и свободата да ти отговарят или простичко казано – свободата на словото – е едно от безспорните. Е, на нас и това право ни оспориха. Не се оплакваме – просто информираме. А интервюто с Моника Валериева можете да гледате тази събота, 26.10.2013, от 22:50 часа" - категорични са от екипа на "Горещо".

Преди броени седмици Моника Валериева призна, че се чувства жертва на Валери и Николета. Миналата седмица пък Божинов гостува в предаването на жена си, където бе интервюиран от Азис за личния си живот.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини