Маргарита Стоилова: През 2014 г. ще бъдат довършени 40 проекти в областта, спрени от ГЕРБ

През 2014 г. отново ще има възможност да се работи по спрените от ГЕРБ проекти за ВиК на малки населени места. Това каза днес депутатът от БСП Маргарита Стоилова. В ПУДООС ще бъдат променени приоритетите, които ще позволят завършването на тези проекти. Уверение затова е дала министър Искра Михайлова.

Ще припомним, че през 2009 г., правителството на ГЕРБ замрази над 40 проекта в Пловдивска област, 11 от които в Асеновград. По един от тях дори общината бе осъдена да плати над милион от собствения си бюджет, тъй като фирмата-изпълнител бе извършила дейностите по изграждане на канализационните мрежи в Тополово, Мулдава и Стоево.

Имаме уверението на министър Михайлова, че през 2014 г. ще бъдат променени приоритетите за работа на предприятието и в частта "Води", като се  включат и проекти, които са за населени места до 10 000 жители. Втора стъпка ще бъде включването на довършване на водоснабдителни обекти - проекти, които са били прекратени през 2009-та. На трето място ще бъде взето рeшение за включване на проекти, финансирани по други европрограми. Надяваме се по този начин да разрешим един път завинаги проблема с водоснабдяването на малките населени места, каза още Маргарита Стоилова.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини