Защо загина Пламен Горанов, питат неговите приятели

Електронна петиция, с която се иска от властите да дадат гласност на записи, направени от охранителни камери в деня, в който се самозапали варненеца Пламен Горанов, вече е качена в Интернет. Искаме с нейна помощ да разберем истината за смъртта на Пламен, каза Димитър Събев, журналист от списание „Тема” и приятел на трагично загиналия Пламен.

Според Събев около смъртта на Пламен има много неизяснени обстоятелства. Журналистът казва, че има съвсем основателни подозрения, че смъртта на Горанов не е самоубийство. По думите на Събев подозренията на близките и приятелите на Пламен са, че всъщност пред входа на Община Варна, където се случи трагедията, е имало конфликт между Горанов и охраната на общината. Събев казва, че охранителни камери са запечатали случая, но записите са иззети от прокуратурата и вече седем месеца няма гласност какво има на тях.

„Ние няма да върнем мъртвите, но истината ще е в памет на самия Пламен”, каза Събев в сутрешния блок на Нова телевизия. Той припомни и топлите думи на много български общественици и политици за Пламен, за деянието му и значението му за обществото, но след всички приказки разследването около смъртта на Горанов си остава на една и съща точка след повече от половин година.

Целия текст на писмото до прокуратурата можете да прочетете тук.

Петицията в електронен вид можете да подпишете тук.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини