"Типинг пойнт" „оглави” Реформаторския блок

Политологът Иван Кръстев влезе в гражданския съвет на Реформаторския блог. Той е сред учредителите на фондацията "Типинг пойнт" през 2005 г. заедно с банкерката Цветелина Бориславова, Светослав Божилов и покойния Александър Божков, пишат от сдружението „Природата за хората и регионите".

След като Божков се разболява, неговото място заема мажоритарният собственик на "Алфа финанс холдинг" Иво Прокопиев. Фондацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас, основно от "Отворено общество".

Днес тя се явява дъщерна на друга фондация, „Комунитас" (от лат. - общност), на която управител е Светослав Божилов. И „Типинг пойнт", както и останалите фондации на триото Бориславова-Кръстев-Божилов, например „Комунитас", „Кредо Бонум" и пр., се занимава с политическо и социално инженерство чрез медиите, които спонсорира и чрез собствените си издания. А те не са малко, като се има пред вид, медиите на Прокопиев, отбелязват от сдружението.

Именно чрез лобирането на "Типинг пойнт" в кабинета Борисов през 2009 г. попадат четирима министри - Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков.
Днес президентът Плевнелиев е една от основните фигури на „Типинг пойнт", а Трайчо Трайков също вече е в гражданския съвет на Реформаторския блок.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини