Йорданка Христова: 70 години „влюбена в живота”

Днес голямата българска певица Йорданка Христова става на 70. А на 10-ти октомври ще събере фенове и приятели в зала 1 на НДК, за да "извървят" отново нейните 50 години сценичен път.

Събитието носи името на шлагер на композитора Стефан Диомов - "Влюбена в живота" - определение, напълно съответстващо на темперамента на самата Йорданка Христова.

Пред в. Монитор тя споделя за някои от важните решения в живота си, за децата, мъжете и кариерата. Голямата певица се омъжва само един път - за архитекта Георги Стоичков, но признава, че голямата й любов е китаристът виртуоз Християн Платов. В средата на 60-те двамата са творчески и житейски тандем цели 10 години. Певицата прави равносметката, че връзката им е оцеляла толкова време, защото не са живели под един покрив в България и непрекъснато са пътували навън. Идва моментът, в който изпълнителката започва да се замисля за семейство и деца. Платов не може да й даде това и двамата поемат по различни житейски пътеки. „Това беше труден избор, да. Защото реших да разделя личния от професионалния живот. Аз бях заслужила артистка, над 30, просто трябваше да се взема в ръце. Винаги съм обичала деца, имах примери пред мен 5-6 певици, и световни, и български, които заради кариерата си нямаха потомство. Но Бог да го прости, Георги беше готин”, философски коментира момента на житейския си избор Христова.

Наградите на Йорданка Христова са трудно изброими. Но има една, която певицата пази на видно място в дома си - оскарът за най-добра майка. Подарен й е преди повече от 10 години от щерката Ивана. „Дъщеря ми има уникални хрумки. Тя е царица на подобни много шик трогателни изненади и всички мои приятели са запленени от този неин талант. И Боян Иванов много я обичаше. Тя измисля най-интересни начини да ти бръкне в душата”, разказва майката с усмивка. Признава си, че спрямо сина си Григор и дъщеря си Ивана продължава да е „досадница”, но в добрия смисъл на думата. С щерката си мрънкат за цигарите, които тя не иска да откаже. Или за това да се храни повече, че е прекалено слаба.

Децата и майката винаги разчитат едни на други. Те и сестра й Лилия са най-близките хора в живота на певицата.


Йорданка Христова е от творците, които, каквото и да правят в живота си, винаги смятат, че не трябва да предават феновете си. Според нея популярният човек не може да постъпва безотговорно дори в личен план. Защото много хора могат да последват неговата импулсивна постъпка и да си навлекат неприятности.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини