Краят на света не дойде! Малко късно, но го опровергаха

Преживяхме и този ден, дами, господа и дечица! И днес се събудихме, работихме, дишахме и се радвахме на живота. Обещаният ни край на света, който трябваше да се случи за сетен път, отново не се състоя.

Твърдеше се, че той е предсказан от Григорий Распутин, но макар и позакъснели, историците се опитват да развенчаят мита. Може би да не очернят паметта на стареца, който иначе предсказал все сбъднали се неща.

Първо, наистина ни застигна магнитна буря от Слънцето, че дори се чака още една утре след ново изригване на нашата мила звезда. Тя обаче не предизвика срив на енергосистемите и – слава Богу – изригване не изпепели Земята.

Само че, твърдят историците, те не са открили в документите сведения, потвърждаващи именно предсказанието на Распутин.

Руският историк Константин Англинов с удоволствие развежда екскурзии, които носят името "Мистичният Петербург”, и е написал книга за Распутин. Той твърди, че легендата за предсказанието няма основание, макар че Распутин наистина имал дар да прави предсказания. Приписват му дори такива пророчества като Втората световна война и полета на Гагарин в Космоса.

"Такова предсказание няма. Това е фалшификация на един от вариантите на дневниците на Анна Вирубова (тя била близка приятелка на императрица Александра и голяма почитателка на Распутин – б.р.). Според мен това е измама. Той е предсказал, че Русия след него няма да просъществува и половин година. Три месеца след неговата смърт Русия наистина се преобразува.”

Распутин например подсказал на Николай II да не започва Първата световна война. Мистиците приписват на стареца и предсказание за генетичното клониране и аварията на АЕЦ "Фукушима”, но не и край на света на 23 август2013 г., кълне се историкът

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини