Тайната на днешните именници

Нумеролози и психолози тълкуват имената на именниците днес така: 

На днешния ден Божията майка е починала. По принцип денят, в който един човек умира е тъжен, дори скръбен, траурен ден.

Но днешният ден не е тъжен и скръбен, защото Дева Мария е заспала вечния си сън. Събралите се около смъртното ложе апостоли видели как се появил Иисус Христос и отвел с него душата на своята майка на Небето.

Второто доказателство, че днешният ден не е скръбен, а радостен, е получено няколко дни след кончината на Пресвета Богородица, припомня chudesa.net.

Когато дошли да се сбогуват с Дева Мария, около нея били всички апостоли без Св. ап. Тома. Когато пристигнал няколко дни по-късно, тленните останки на 64-годишната Богородица вече било положено в гробница в Гетсиманската градина, а на входа поставили огромен камък.

За да може и Св. ап. Тома да се прости с Божията майка, останалите апостоли отместили камъка. Когато влезли в гробницата, открили само плащеницата, но тялото го нямало.

Пресвета Богородица възкръснала, така както и Иисус Христос. Това е второто възкресение, за което е написано в Светото писание.

Затова казваме, че днешният празник не е тъжен, а радостен. И Богородица е успяла да надвие смъртта, за  да получи Живот вечен.

Името Мария произлиза от еврейското Мириям. То означава любима и желана, но също така упорита, твърда и постоянна.

Значението на името предопределя и характера на хората, които го носят. Всички, които днес празнуват имен ден са любвеобилни и добри. Те са състрадателни, внимателни, отзивчиви и мили същества.

Те са чувствителни и раними. Не биха обидили околните, но често им се случва да бъдат хулен от тях.

Именниците са трудолюбиви, ученолюбиви и отлични професионалисти.

Източник: http://www.petel.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини