Дворовете на затворените градини потънаха в боклуци

В двора на градина "Приказка" посетителите през летния сезон оставят купчина отпадъци

Дворовете на детските градини, които са затровени през летния сезон в Димитровград се превърнаха в бунища. Празни бутилки от бира, употребявани памперси и дамски превръзки са само малка част от отпадъците, които се въргалят на местата за игра.

Най-трагично е положението в двора на затворената през юли и август градина "Приказка". Родители сигнализираха, че там вечер се събират тинейджъри, които очевидно не почиствали след себе си. Също се отнася и за майки с деца, който хранят децата си или сменят памперсите им там.

По-малко отпадъци има в дворовете на градините "Радост", "Звънче" и "Роза", които също не работят през август, показа наша проверка.

"Ангажимент на посетителите на двора на градината е да почистват след себе си. В момента детското заведение не се посещава и няма кой да поддържа хигиената, коментира Мария Игнатова, която е домоуправител на един от входовете, близо до "Приказка".

Жената разказа, че многократно е правила забележки на младежите, които вечер се събират в беседките, но без резултат. Игнатова добави, че всичко опира до културата на димитровградчани или по-скоро липсата на такава. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net
 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини