Отлагат строежа на новия ЖП надлез в Димитровград за март догодина

ЖП надлезът остава до март 2014 година, стана ясно днес

Събарянето на ЖП надлеза на бул."Трети март" и строителството на нов пътен възел в Димитровград се отлага за март месец 2014 година, това каза пред журналисти днес гл.архитект на Общината Томи Томов.

Причината е в липсата на строителен прозорец, който НКЖИ трябва да се осигури, за да стартира изграждането на ЖП надлеза. Това означава, че трябва да бъде спряно изцяло движението на влакове през гара Димитровград.

По думите на Томов, към момента от ЖП компанията имат възможност за осигуряване на 72 часови прозорци. Това ще наруши плановете на строителството на обекта и нормалния трафик на движението в града за дълго време.

Затова от общината са преценили, че трябва да отложат началото на работата за март догодина. Тогава от НКЖИ ще подсигурят 3-месечно спиране на движението на композициите в района на гарата в Димитровград.

Проекто-сметната документация е готова, тя ще бъде движена от Община Димитровград и няма да преминава през строителното ведомство, обяви още Томов.

И в момента текат строителство работи в района на гара Димитровград

До март догодина ще трябва да бъдат свалени от стария надлез на бул."Трети март" различните видове кабели за комуникации и връзки, както и да бъдат подготвени двете пасарелки за преминаване на пешеходците. Те ще се намират в района на магазин "Лидл" и на Неделен пазар.

В момента се изготвят конструктивните елементи на пешеходните мостове, каза гл. архитект. Той не даде конкретен отговор дали е намерено нужното допълнително финансиране на строежа на ЖП надлеза. Допълни само, че разговорите вървят в положителна за Общината посока.

Припомняме, че от Общината през февруари заявиха, че строежа на новия надлез на бул."Трети март" ще започне в началото на юли. През април т.г. стана ясно, че проекта на новото кръгово кръстовище около Водната кула от 5 000 000 лв., ще струва около 8 000 000 лв.

Гл.архитект Томи Томов съобщи за отлагането на строителството на ЖП надлеза в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини