Синдикатите започват блокади на магистрали

Вероятно ще се стигне до гражданско неподчинение срещу кабинета на Пламен Орешарски. Това каза пред БТВ президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Необходимо е да се сменят правилата - може да се въведат машинното гласуване, за да се намали възможността за подобни на костинбродския случай. Важно е да има почтеност в политиката - когато ценностната система на човека го задържа или страх от наказание. Ако не се прекъсне тази нишка и мотивацията на политиците да консумират властта няма да стане, каза Тренчев.

Още тази събота миньорите от Марица Изток са готови да излязат на протест. Те искат увеличаване на цената на въглищата, защото през последните 5 години цената им не само е повишена, но и дори се намали, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Няма как да няма решения в енергетиката, каза Димитров. Миньорите са дали ултиматум до края на седмицата за решение на въпроса и това трябва да намери окончателно решение до две-три седмици свързани с енергийния микс, трябва да се реши въпроса и с ВМЗ Сопот и Български пощи. Няма как хората да посрещнат есента с тези доходи, защо проблемите с ваучерите с храна не бъдат решени, все пак се касае за 350 000 души, каза президентът на КНСБ.

Най-важното е на хората да бъдат гарантирано честното избиране на депутати - машинно или електронно, добави Димитров Изборният закон е фундамента, който хората искат и това трябва да бъде осигурено. Незабавна оставка на кабинета сега, означава че подобен закон не може да има, каза Димитров. На въпрос дали има един честен политик, за който си спомнят Константин Тренчев посочи имената на проф. Николай Василев и Никола Василев, а Пламен Димитров на бившия управител на НОИ Йордан Христосков.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини