Бойко Борисов разговаря с Мартин Шулц

„Мартин Шулц е един от най-перспективните и добри европейски лидери“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при излизането си от сградата на Представителството на Брюксел в София, където проведе среща с председател на Европейския парламент.

Ние се познаваме още от едно време когато бях кандидат за кмет, каза Борисов и уточни, че са се засекли в студиото на Панорама.

Борисов заяви, че най-ясен пример за диалог между политическите сили е управлението на ПЕС, които са най-голямата група в ЕП.

В България не се научихме как трябва да се държим. Не си признаваме грешките, не поздравяваме, когато някой спечели изборите или да се извиним и да сведем глава когато загубим, коментира Борисов парламентарните избори у нас.

Относно подкрепа за Шулц на изборите за ЕК за предстоящите европейски избори, Борисов заяви, че ще чака да минат изборите за Европарламент преди да се дискутира темата с Европейската комисия, а ЕНП ще има своя кандидатура.

Не е обсъждана възможността Сергей Станишев да напусне предсрочно поста на президент на Партията на европейските социалисти, заради провал в България,  каза още лидерът на ГЕРБ.

„Дори и дума не е ставала. Аз имам доброто възпитание и за толкова години вече в политиката, никога пред чужденци не коментирам това, което се случва, или отношенията ми с лидерите в България”, каза Борисов.

„Да, разбира се, като всеки един гражданин съм разтревожен, че всеки ден десетки хиляди излизат по площадите в България; за безумните назначения, които се правят, но не е нужно, както вчера г-н Орешарски ходи до Брюксел - да му кажат там, че има проблем. Проблемът се вижда всяка вечер”, допълни той.

По думите на Борисов, правителството на Орешарски няма антикризисни програми. „Това - да дадеш еднократно, да похарчиш някакви пари, които все още има в бюджета, без никаква пенсионна реформа, да спреш по-точно пенсионната реформа, да говориш месеци наред за енергетика, а всъщност ти да си източил парите чрез Белене и Цанков камък – това са глупости, които говори. Виждате, че той няма никаква антикризисна мярка. Виждате, че всичко, което предлага, е от август, през ноември, до края на четиригодишния мандат и т.н., каза Борисов.

Борисов заяви, че диалогът с Мартин Шулц е протекъл в духа на политическата коректност. Той не пропусна да се заяде с Българската социалистическа партия като заяви, че диалогът, който може да се проведе между лидери на европейски партии няма нищо общо с диалогът у нас. Борисов шеговито подхвърли: Да отида в централата и да кажа: Искате ли да ви предложа един-двама министри? Няма как да стане.

На пресконференцията пък стана ясно, че настоящият председател на Европейския парламент Мартин Шулц ще е кандидатът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за председател на Европейската комисия на предстоящите европейски избори през май 2014 година. Това стана ясно от председателят на ПЕС Сергей Станишев на пресконференция в рамките на заседание на партията в София.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини