Jabdabda, Ябдабда. Мистерия

MDV, или как 80-годишна полка става дискотечен хит

В момента на планетата Земя има един човек, който знае за какво се пее в новия летен хит Jabdabda и това е авторът на текста. Само чуйте парчето, и точно това ще си помислите.

За забавно звучащата скоклива песничка е също толкова трудно да се каже и кой я е пръкнал. Издателите, благодарение на които видеоклипът пристига в еТВ, са крайно лаконични - MDV - Jabdabda.

Ако не ви пука за цялата тази мистерия, направо гледайте и слушайте парчето по-долу, или в музикалните минути на еТВ.

Ето как ние разгадахме загадката.

Истинското име на MDV е Michael Schuessleder, германски Hands-Up и Trance музикант-продуцент, същият е Mike De Ville, същият - DJ Deville. Защо му е на Майкъл или Михаел толкова диаболично име, не се знае, но Jabdabda по никой начин не кореспондира с преизподнята. А сега за текста - изглежда се пее на доста тежък диалект от Източна Савония, Финландия. Оригиналът, върху който евентуално се е потрудил DJ-ят е "Ievan Polokka" - "Иеван Полокка" на саво-финландски. В превод - "Полката на Ева". Писана някъде през 30-те години на 20 век, песничката е популярна във Финландия. Даже има няколко акапелни изпълнения из мрежата. Доколкото има някакъв превод на английски, пее се за момичето, мъжът, с който майка й я предупреждава да не танцува и колко не чуваш каквито и да е предупреждения, когато си зает с танцуване. Яб-даб-да. Айде вижте сега и приноса на MDV по темата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини