Как мъжете и жените използват социалните мрежи

Социалните мрежи вече са част от живота ни. Интересен е фактът, че всеки месец един обикновен поребител прекарва средно 3 минути в Google +, 8 минути в Myspace, 17 минути в Linkedin, 21 минути в Twitter, 89 минути в Pinterest, и 405 минути във Facebook. 

Когато обаче става въпрос за мъжкото и женското поведение и присъствие в тези сайтове трябва да кажем, че то е много различно. Например като цяло, по-висок процент от жените (71 %), използват социалните медии, отколкото мъжете (62 %). Освен това мъжете предпочитат и прекарват повече време в YouTube отколкото жените.

Ако темата ви е интересна и искате да научите повече информация относно разликите между начините на ползване и предпочитанията на двата пола относно социалните сайтове погледнете данните по-долу, предоставени ни от Entrepreneur.

1. 58 % от жените използват Facebook и имат с 8% повече приятели отколкото мъжете. 8 от 10 жени обаче признават, че техните приятели в социалния сайт ги дразнят. Жените са също така и тази част от потребителите която е по-склонна да споделя информация с останалите (62%).

2. Друг предпочитан от жените социален сайт е Twitter (62%). В действителност всеки месец Twitter е посещаван от 40 милиона жени повече от мъжете.

3. Едва ли ще бъде изненада за някой ако кажем, че Pinterest е най-предпочитаното място в мрежата от жените (70%). 67% от жените признават, че използват Pinterest за да бъдат „в крак с тенденциите”. Тук жените най-често търсят съвети, разменят рецепти, и се интересуват от идеи за ‘направи си сам’.

4. 64% от мъжете предпочитат Google +. Само 1 на всеки четирима обаче използва сайта, за да общува с другите потребители на Google +. 

5. 54% от мъжете имат профил в Linkedin. 75% от тях проучват други компании, 68 % пък използват сайта за да поддържат връзка със стари колеги или бизнес партньори.

6. Има около 280 милиона активни акаунта в YouTube. От тях, 54% са на мъже. Освен това, мъжете отделят повече време за гледане на видео в YouTube отколкото жените. 25% от мъжете гледат видео в YouTube всеки ден, докато за жените този процент е 17. Мъжете отделят около 1 час на седмица за забавления в YouTube, а жените – 35 минути.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини