Митницата спря Хасково по пътя към Б група

На Разпети петък Хасково/с бели екипи/ разпна "Свиленград", но не успя да го пречупи

Отборът на ФК "Свиленград" вдигна поредния стоп за мераците на Хасково да влезе в Б група. „Митничарите” направиха 2:2 на стадион "Ямача", като можеха и да бият - на два пъти повеждаха в резултата, удариха и греда. Изравнителния гол за домакините пък падна в последните минути.

Южняците за втори път препъват Хасково, след 0:0 на "Колодрума" в мач от 12-я кръг. Заради равенството, тимът от областния град не успя да се възползва от загубата с 0:4 на втория "Мастер" Бургас и остана на точка от второто място. То поне дава някаква теоретична възможност за баражи за Б група. Първият влиза с директна виза, която май вече е резервирана за "Ботев" Гълъбово. Гълъбовци водят с 8 точки на "Мастер" и 9 на ФК "Хасково 2009".

Днешният двубой за пореден път потвърди, че нашите не могат да играят срещу отборите от топ 5. Срещу тях имаме едничка победа от далечния 6-ти кръг. Срещу 4-я "Свиленград" , хасковлии започнаха вяло и разконцентрирано, а след 9-тата минута - и объркано. Тогава Фейзула от гостите попари трибуните с гол. Хаосът в домакинските редици поприключи в 36-тата минута, след точно реализирана дузпа от Юлий Шекеров. Спънат бе Недялко Хубенов. Че Свиленград не се бяха отказали да търсят победата си пролича и от това, че до края на полувремето удариха греда. През втората част сценария се повтори, само че голът на Свиленград падна след четвърт час игра В 60-тата минута Фейзула оформи дубъла си с хубав гол. Хасково заигра значително по-добре и създаде немалко опасности. Голът обаче падна в последните минути след меле. Точен бе Добриков. До края белите така и не успяха да вкарат трето попадение.

След 29-я кръг на върха стана гъсто. След откъсналият се "Ботев" с 65 точки, следва "Мастер" с 57, "Хасково" с 56, "Свиленград" с 54, "Асеновец" с 52. До края на първенството Хасково има 4 мача и една служебна победа срещу отказалият се Арда Кърджали. Мачовете обаче са от тежки по-тежки, като се изключи може би госутването на "Загорец" следващия кръг. Следва домакинство на "Мастер" Бургас, гостуване на "Левски" Карлово, който ни извъртя 1:1 при визитата си в Хасково и тежко гостуване със 7-я "Верея" Стара Загора, която също измъкна хикс на Ямача/1:1/.

Г.Христов

Всъщност на моменти направо си ни надиграваха
Хасковлии разчитаха на индивидуални акции, но не им се получаваше
Не вървяха и шутовете
Един нарисуван червен картон, но за щастие не се удариха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    &#
    ¿
    9 -2
    23:33, 3 май 2013
    Можеше и да прочета статията..... но за щастие прочетох излиянията в статията за Мъри и ми стана ясно колко разбира Христов от футбол ;-)
  • 2
    Ив
    ИВО
    10 -2
    07:45, 4 май 2013
    За каква б група говорите бе хора та за да влезнеш в б група трябват парички и футболисти с характер а не мърди като какалов и още двама трима които разкарват червената фланелка.няма ли спонсори няма футбол.за да изгонят димчо марков значи още тогава се реши че няма първо място.
    • Fe
      fen
      10 -2
      11:35, 4 май 2013
      dimo go izgoniha zashtoto prodade ma4a sas vereq,ima dokazatelstvo za tova,zatova djimi si mal4i.
Последни новини