Хасковски клуб прави игрище за 1 млн. в Минерални Бани

Футболните хора Христо Димов и Митко Димитров/вдясно/, откриват къта на Гунди

Проект за спортен комплекс, с няколко футболни игрища, за развитие на детско юношеския футбол ще се осъществява в село Спахиево община Минерални бани. За Европейско финансиране кандидатства хасковският клуб „Червено Знаме 1950“ представлявано от дългогодишния футболен деятел Митко Димитров. Организацията вече придобила бившето футболно игрище на селото плюс 20 декара прилежаща площ. Там ще се изгради модерен спортен комплекс, за да има къде децата да тренират и се развиват, обясни самият Димитров. Преди години той се опитал да направи нещо подобно в Хасково, но местен властимащ политик му стопирал идеята понеже: „не бях от неговите“, както изсъска още вбесения от спомена Димитров. Идеята му да направи клуб само за деца, който да масовизира спорта, а не да гони т.нар. високо спортно майсторство е отдавна, но не среща разбиране от страна на власт и политици. 

Идеята е още във фаза проектна подготовка, но за осъществяването инициаторите имат пълната подкрепа на община Минерални бани. 

Любовта към играта хасковските футболни хора днес демонстрираха с поредното си начинание – изложба кът посветена на футболната икона Георги Аспарухов-Гунди. Тази година естетите на футболната игра честват 70-тата годишнина от рождението на легендарния нападател. Официално тя ще се празнува на 6-ти май, Гергьовден, като почит към името на Гунди. Иначе самият юбилей е на 4-ти май. 

Макар Гунди да е левскар, той е може би единственият български футболист, който е безрезервно уважаван и от цесекари, както и от фенове на други футболни клубове. Затова за хасковското честване на Гунди са поканени легенди от различни цветове - сините Иван Вуцов, Наско Сираков, Сашо Костов и Томас Лавчис, редом с червените Димитър Якимов, Петър Жеков и др.

Г.Христов

Мястото на бул. "Съединение 33 А" е посветено на 70-годишния юбилей на легендата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини