Фирмите имат само седмица да се отчетат пред хазната

1 април, понеделник, е последният ден за подаване на годишните декларации от юридическите лица за облагане с корпоративен данък. Декларация от така наречения образец „нулев“ – 1010а, подават и тези, които през миналата година не са развивали дейност и нямат приходи и разходи за отчитане. За физическите лица, срокът е малко по-дълъг- 30 април.

Към момента в хасковското данъчно са подадени 8 838 данъчни декларации. 3 219 клиенти пък ще имат възможност да ползват отстъпка в дължимия данък, тъй като са подали декларации по електронен път. Едноличните търговци и физическите лица ще могат да си спестят 5% от данъка върху общия си доход от 2012 година, ако дължат такъв. Фирмите, които са предпочели онлайн декларирането ще намалят корпоративния данък, който имат да довнасят с 1%, но не повече от 1 000 лева. 

От НАП в Хасково напомнят, че данъчните декларации могат да се пуснат по няколко начина. Освен по електронен път, граждани и фирми извън областния град могат да пуснат формулярите си по пощата, добре опликовани като писмо с обратна разписка до адрес п.к.6300 Хасково, пл.“Свобода“ 2. Могат също да изберат най-близкия за тях пощенски клон от списъка с 19 1 станции на „Български пощи“ в област Хасково, с които НАП си сътрудничи и да подадат декларациите си там на гише.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини