Странни сватбени обичаи по света

Из цял свят сключването на брак е свързано с редица сложни ритуали. Въпреки че времето изтрива много от детайлите по церемониите и че много традиции се забравят, имаме примери за някои от най-странните обичаи по света.

Ритуалът на плача в Китай

Сватбата е нещо, което ние посрещаме с радост и много усмивки. В Китай обаче хората от един род плачат, за да изразят щастието си. Жените от страна на булката започват да леят сълзи още месец преди сватбата, защото вярват, че създават сладко-солена песен с различните тонове на гласовете на всички плачещи.

Дървета и кучета в Индия

Индийците взимат брака много насериозно – той е свещен и изключително важен, особено за жените. Резултат от суеверността на хората в Индия е и явлението „манглик“. Ако момиче се роди при обстоятелства, които вещаят зло бъдеще, тя е наречена „манглик“ и е предвещано, че който се ожени за нея, ще умре след година. Поради това такива момичета се женят първо за куче или дърво и после за мъж.

Цапаници в Шотландия

Всяка булка си представя как на сватбата си ще изглежда безупречно красива, прелестна и... чиста. Не и жените в Шотландия обаче. Това е моментът, в който момичето се облича колкото се може по-грозно. Приятелите й я цапат с боклуци, яйца, риба, кал и т. н. с цел да я унизят. Идеята е, че ако тя може да понесе това ужасно унижение, то тя ще може да преодолее всякакви трудности в брака.

Мавритания с пълните си булки

Булката прототип в съзнанието ни е тази жена, която се подлага на диета през последните месеци преди сватбата. Мавританките разбиват този мит из основи. Пълната булка там символизира това, че дори в бедна страна съпругът е способен да поддържа жена си задоволена и нахранена.

Крадене на обувки в Индия

Това е весел обичай, при който обувките на младоженеца се открадват на шега от роднините на булката. В момента, в който мъжът събуе обувките си, за да се качи на олтара, неговите роднини трябва да се погрижат да не бъдат откраднати. Ако семейството на булката успее да ги вземе, започват сделки и споразумения за откуп за обувките.

Зли елфи в Ирландия

Ирландците вярват в съществуването на зли елфи и тайни феи, които се опитват да откраднат всичко красиво. Булката е смятана за нещо изключително прелестно и начинът да се спаси от малките същества е да не се отделя от земята нито за миг.

Източник: az-jenata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини