Дете написа бестселър, за да събере парички за другарче

Шестгодишният писател има програма максимум – да събере 1 милион за болното дете

Шестгодишното момче написа книга с благотворителна цел.

Дилън Сийгъл от Бевърли Хилс, Лос Анджелис не мечтае да стане тузар като възрастните около него. Той просто иска да върши добрини и е започнал да го прави като съчинява пълни с фантазия истории. Дилън има приятел с рядка генетична болест. За лечението са нужни страшно много пари, но момченцето не жали време, за да помогне на седемгодишния Йона Пурназарян.

„Баткото” страда от гликогеноза. Това е нарушение на обмяната на веществата, причинена от дефекти в ензимите, участващи в синтеза и разграждането на гликоген. Болестта е твърде малко позната дори за специалистите от модерната медицина. Родителите на Йона събират пари в специален фонд, но били нужни още средства.

“Предложих на Дилън да помогне, като продава разхладителни напитки, но той отговори, че предпочита да напише книга”, споделя майката на малкия писател. Още на другия ден бил готов със своя шедьовър – „Шоколад“ (Chocolate Bar). Дилън не само я написал, но и нарисувал картинките.

Книжката е на пазара от два месеца. Компания за сладкиши са предоставили истински шоколадчета към нея. Офертата явно е била отлична, защото във фонда за изследвания на гликогенозата вече има30 хиляди долара.

Дилън мечтае да събере 1 милион. Дори смята да напише втора книга: “Това е историята на двама приятели, които приличат един на друг като двете половини на тост. Харесва ми да пиша “, цитират го от profit.bg.

Източник: http://lubopitno.org

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини