Apple работи усилено върху смартуоч

Електронният гигант Епъл усилено работи върху концепция за смартуоч, гласи документ в Американската патентна служба, като заявлението е подадено още през август 2011 г., стана известно вчера, предаде Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Документът описва устройството само като "гъвкав тъчскрийн дисплей", без да дава повече подробности. През февруари агенция Блумбърг, Уолстрийт джърнъл и Ню Йорк таймс публикуваха материали, позовавайки се на свои източници, че Епъл разработва командно устройство във вид на часовник. Консултанска фирма твърди, че в скоро време нуждата от подобна новост ще бъде голяма. Но от АBI Research предупреждават, че все още не е решен проблемът със захранването му.

Производителят на i-Phone не е отговорил на запитването на Би Би Си.

Предполага се, че устройството ще представлява двустранна гъвкава клавиатура с дисплей като гривна и собственикът й ще получава светлинен сигнал при получаване на информация, преди да се появят детайлите на екрана.

От ABI Research отбелязват, че няколко компании вече пуснаха на пазара смартуоч - Fossil, Pebble и Sony, докато други, вкл. Samsung и Martian, работят по свои варианти на този продукт. Засега, обаче, техните функции са ограничени в измерване на пулс, кръвно налягане, изминато разстояние и т.н., но не предлагат връзка с компютърни устройства.

За истинския смартуоч основният проблем ще е захранването, поради което се очаква появяването му да бъде предшествано от нови безжични технологии за зареждане

В Епъл определено са се замислили върху този въпрос, защото патентът предполага захранване на устройството от енергията на движение на ръцете на собственика му и то да се включва само в случай, че смартуочът е обърнат към лицето на ползвателя си.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини