Закопчаха двама рецидивисти докато обират Обредния дом в Хасково

Хасковските криминалисти успяха да закопчеят двама известни обирджии, докато атакували Обредния дом в Хасково, съобщиха от МВР. Снощи 36-годишният Генади Пушкарски и 32-годишният му авер Румен Атанасов, с прякор Дявола, нахлули в сградата, след като счупили патрона на входната врата с „кози крак“ и отвертка. Двамата били с латексови ръкавици. Целта им били две метални касети на Обреден дом. Счупили датчици и охранителни камери на полицейския СОД, но в този момент били закопчани от криминалистите.

Минути преди това полицаите задържали и чакащия ги в лек автомобил „Ауди А6“ И.И., на 36 години.

По първоначални данни в двете касети имало 4 200 лева, уточняват от МВР.

В хода на разследването, проведено под наблюдението на Хасковската районна прокуратура, криминалистите установили, че двамата задържани са участвали и в предишни аналогични престъпления - обири на касите на БЧК, на таксиметрова фирма, от четвърти стопански двор, от сграда в източната индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград.

Част от тези престъпления били извършени в съучастие със задържания през януари тази година Хубен Митев, участвал във въоръжения грабеж на трезора в Кърджали. По първоначални данни стойността на откраднатото от тримата възлиза на над 100 000 лева, 20 000 долара и 2500 евро. Освен пари от разбитите каси, те прибирали златни накити и документи.

Двамата са с богати криминални досиета – регистрирани многократно за кражби, грабежи и притежание на наркотици. Излежавали са и присъди за това, уточняват от ОДМВР-Хасково.

Продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъпната им дейност. Пушкарски и Атанасов са задържани за 24 часа, предстои искане за удължаване на мярката им за задържане с още 72 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини