Не се разбраха: Булсатком без bTV

Булсатком преустанови излъчването на програмите на bТV Media Group и ще компенсира абонатите си с отчисления от таксите, съобщиха от компанията, цитирани от news.bg. От там информират, че сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение за всяка страна, включително и за многобройните абонати.

На официалния сайт на bTV Media Group е публикувана тяхната официална позиция:

"Към момента няма благоприятен развой в търговските взаимоотношения между bTV Media Group и Булсатком и договор за настоящата 2013 г. не е подписан. Поради това абонатите на кабелния оператор не получават сигнал от седемте канала на медията.

Булсатком не предприема ефективни действия за добросъвестно договаряне с bTV Media Group. Доставчикът продължава да налага безпрецедентна ценова дискриминация на bTV, въпреки че цената на каналите bTV е изцяло съобразена с пазарните условия и себестойността на програмното съдържание.

Като злоупотребява с пазарната си мощ и над 35% пазарен дял, Булсатком изнудва медията с непазарни цени, а в същото време предлага по-добри условия на други български канали с многократно по-нисък аудиторен дял." Пълният текст - тук

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини