МВР привика „селския глупак”, той им отказа беседата

Авторът на снимките със спящите полицаи Боян Максимов Боозов е отказал да се яви в събота във второ РПУ във Варна, предаде dnes.bg. Мъжът е бил повикан на беседа тази сутрин „със служители, извършващи проверката”, започнала по сведение на Боян.

Боян Максимов е публикувал поканата в профила си във Facebook. Той твърди, че тя му е била връчена снощи около 21.00 ч. и той отказал да отиде в МВР. „Казах им директно, че няма да присъствам, както и че съм в командировка”, разказва в социалната мрежа младежът.

След 20 минути дошъл отново същият патрул, който му връчил преди това поканата. „Полицаят каза тихичко на стълбите пред входната ми врата: Ако не дойдеш, може да те задържат”, споделя още авторът на снимката на спящите полицаи в социалната мрежа.

След това Боян се консултирал с адвоката си, който по телефона обяснил на полицаите, че Максимов няма да се отзове на поканата.

Скандалът избухна след като Боян максимов беше разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформени да спят в патрулна кола. Снимката той направил през юли месец. Официалният коментар по случая на Калинка Пенчева - говорител на варненската полиция, беше: „Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!”.

Заради изказването премиерът Бойко Борисов нареди тя да бъде уволнена, но ден по-късно стана ясно, че постът й още не е вакантен.

Днес вътрешният министър Цветан Цветанов поясни, че комисия проверява случая. „И днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин”, заяви вътрешният министър. Самият Цветанов определи изказването на говорителката като недопустимо, но уточни, че ще прецени какво наказание ще й наложи, след като проверката приключи.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини