Катастрофира министър Ивайло Московски

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е катастрофирал вчера край село Голец, община Угърчин, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията в Ловеч комисар Георги Иванов.

Неправилно изпреварване е вероятната причина за катастрофата, при която пострадаха министър Ивайло Московски и още четирима души. Инцидентът стана в петък около 14.00 ч.

Автомобилът на министър Московски е пътувал с включени специални светлини по посока Варна. В другото платно кола е тръгнала да изпреварва аварирал ТИР и колоната от коли зад него. Изпреварващата кола се е блъснала челно автомобила на министъра.

Министър Ивайло Московски е контактен, в съзнание е, кръвното му налягане също е нормално. Това съобщи д-р Тихомир Бенев, директор на Ловешката многопрофилна болница за активно лечение. Транспортният министър е с изкълчена ръка. Първоначалните съмнения на медиците бяха, че дясната ръка на министъра е счупена, но допълнителните прегледи са показали, че са изкълчени костите на дланта му.

„След като се направиха скенери на гърдите и корема му, се установи, че няма други поражения, а силната болка е от самата травма. Няма счупвания на ребра, нито на коремни органи и прешлени, и е добре”, коментира докторът. Има и натъртвания в областта на гърдите, но няма счупени ребра, каза д-р Бенев.

В лечебното заведение са докарани още трима души - шофьорът на автомобила, в който е пътувал министър Московски, и две жени от неговия екип.

Състоянието на всички ранени е стабилно, посочи шефът на ловешката болница. Те са прегледани на скенер и рентген и са били оставени за наблюдение в реанимацията.

Шофьорът на колата, в която се е возел Московски, е пострадал най-сериозно - той е с открито счупване на десния крак и натъртвания по тялото.

Анджелина Тотева, началник на кабинета на министъра, е с фрактура на глезена на левия крак и синини. Пострадала е и секретарката на транспортния министър, която също пътувала в колата.

„Той има счупване на крака. Раната обаче е обработена, шинирана и гипсирана. Шофьорът също изчаква екипите и ще пътува до София. От другите двама пострадали едната жена е с изкълчване на ръката. При нея също имаше съмнение за счупване, но се оказа, че не е така. Другата жена е с една малка пукната костица на левия крак, но може да се каже, че и при нея сериозни наранявания няма”, допълни д-р Бенев.

Заради тежкия инцидент беше затворен първокласния път I-4 в Ловешка област и движението се отбиваше през село Голец, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

НСО няма отношение към инцидента, министърът е пътувал с кола на министерството на транспорта, е казал и.д. началникът на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков.

Шофьорът на колата, която се блъсна в автомобила на транспортния министър, е около 30-годишен мъж от София. Той също е в болницата в Ловеч и ще остане за наблюдение най-малко 24 часа, допълни Тихомир Бенев. По тялото на пострадалия няма счупвания. Все още не е ясно дали мъжът е бил сам в автомобила по време на инцидента.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини