7 лесни начина как да организирате дома си според фън шуй

Предполагаме, че и преди сте чували за фън шуй. Но предполагаме, че въпреки че е доста интригуващо, винаги ви е изглеждало прекалено сложно, за да му обърнете внимание, нали? Не сте единствени.

Фън шуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, това е система на естетиката, която се смята, че използва законите на Небето (китайска астрономия) и Земята за подобряване на личния живот с положителна Ци енергия. С фън шуй могат да се избират благоприятни места за живеене или се правят промени, които да подобрят дадено място и с това живота на хората.

Днес ще ви предложим няколко лесни съвета как може да организирате дома си според фън шуй.

Вашето антре


За да посрещате положителна енергия и близки в дома си, антрето ви трябва да е подредено и гостоприемно. Растения, произведения на изкуството и вещи, в които има вода (например малък фонтан) помагат за насърчаване на положителната енергия и спокойствие.

Вашето бюро


Уверете се, че не седите с гръб към вратата, така че да можете да приемате положителна енергия. Поддържайте бюрото си чисто и спретнато, като може да сложите вещи в лилав цвят, който има енергизиращ ефект. Макар че може да изглежда малко изненадващо, черният цвят е чудесен за правенето на кариера и пари. Също така може да помогне за насърчаване на творчеството. Не забравяйте да сложите и някакво растение на бюрото си, както и няколко лични спомена (снимки, подаръчета), за да ви свързват с тези, които обичате. Това ще ви помогне по-лесно да се фокусирате, докато работите.

Вашата баня


Баните са място за почистване и пречистване на тялото и ума. Поддържайте я чиста и спретната и използвайте успокояващи цветове като различни нюанси на синьото, който според принципите на фън шуй има Ин енергия, която насърчава чувство на мир и спокойствие.

Вашата спалня


Разположете леглото по-далеч от вратата и прозорците, дръжте затворен гардероба и избягвайте да окачвате тежки неща над леглото. Обикновено най-доброто място за поставяне на леглото е ъгълът, разположен на отсрещната на вратата стена, диагонално на самата врата, така че да не се окаже директно срещу нея. Ако сложите три или девет цветя в ярки цветове в спалнята си, това може да ви помогне да сте по-горещи под завивките.

Вашият хол


Холът ви трябва да е топъл, гостоприемен и да отразява вашия личен стил. Сложете произведения на изкуството, семейни снимки и вещи и поканете другите във вашето пространство. Оформлението на меката мебел в хола трябва да бъде по-интимно, наподобяващо кръг във възможно най-идеалната му форма. Желателно е мебелите да не бъдат с гръб към прозореца или вратата и да позволяват безпроблемно придвижване на енергията. Поставете лампи, така че светлината да не дразни очите ви.

Вашата кухня


Дръжте вашата кухня чиста и подредена. Използвайте енергизиращи цветове или растения, за да добавите живот в стаята. Вие трябва да се чувствате като в центъра на мисия, докато сте на печката, затова се опитайте да организирате, така че да сте с лице към вратата, докато се готви. Ако не е възможно, окачете огледало над печката, което ще помогне за пренасочване на енергията в пространството.

Вашата детска стая


Създаването на безопасно и сигурно място за децата е важно. Сложете снимка на вас и вашия съпруг/партньор в стаята за насърчаване на добрите вибрации. Уверете се също, че леглото на вашето дете гледа към вратата, но не директно, с цел насърчаване на спокоен сън.

 

Източник: http://iwoman.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини