ГДБОП разби търговията с ментета на Слънчев бряг

Срещу собствениците на два склада са образувани досъдебни производства. По оценка на правоносителите нанесените материални щети са за над 850 хиляди лева

Специализираната полицейска операция срещу незаконна търговия и разпространение на фалшиви стоки е проведена в Слънчев бряг.  Антимафиотите „атакували“ складови помещения в комплекса, където намерили иззели общо 9 000 броя маркова конфекция, спортни артикули и други стоки, носещи логото на  защитените световно известни марки: Поло, Томи Хилфигър, Бьорн Борг, Джи Стар, Адидас, Найк, Пума, Абер Кромби и Фич, Франклин и Маршал, Холистър и други. Намерени са и множество хартиени етикети и холограми на посочените марки.

 
В хода на разследването е установено, че нелегалната търговия със стоките ментета била осъществявана в продължение на години в обектите по  Южното Черноморие. За целта били ползвани помещения, обособени като складове в покрайнините на курортен комплекс Слънчев бряг. Оттам  нелегалната стока била разпределяна и разпространявана в по-малки магазини на територията на „Слънчев бряг”, „Свети Влас”, Несебър и Равда.


Според специалистите,  за производството на стоките били използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които при по чувствителна кожа предизвикват трайни увреждания.  По оценка на правоносителите нанесените материални щети са за над  850 хиляди лева.


Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 172 б НК срещу правата върху търговски марки, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г. 

Акцията е и част от планираните действия за пресичане и предотвратяване на престъпленията срещу индустриалната собственост, осъществявани на българското Черноморие в рамките на целия летен сезон през тази година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини