Свещениците срещу отделянето на децата от църквата

Пловдивският митрополит Николай заклейми публично законопроекта за закрила на детето. Причина за това стана залегналата забрана за религиозни действия сред децата. "Има сили, които агресивно нападат душата на нашия народ", каза пред миряните в Смолян митрополитът, предаде КРОСС.

Владиката се обърна и специално към депутатите с думите: „Апелирам ви да имате вяра в Бог и да отстоявате българските интереси, защото да отделиш децата от вярата означава да ги убиеш".

От Светия синод на Българската православна църква също излязоха с официална позиция през седмицата по повод законопроекта за детето. Църквата се обяви и срещу това, че е заложено да бъдат предоставени повече права на детето. Според владиците това не бива да се случва.

Според проекта се предвижда глоба до 5000 лв., която застрашава родители, водещи децата си на църква, на политически митинги и събрания и на синдикални протести.

Според митрополитите законопроектът дава прекалено много права на децата и никакви задължения. В същото време родителите се поставят изцяло в подчинение на своите рожби и за сметка на тях нямат никакви права.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини